background image
Velg språk: English · Norsk
Aktuelt

BEK - 30/04

Kunstnerpresentasjon av Maria Øy Lojo: Et midlertidig møte (work in progress)
Mariaoylojo_bek

Denne uken har Maria Øy Lojo arbeidet i BEKs prosjektrom med prosjektet “Et midlertidig møte”. Hun har prosessert opptak blant annet fra metroen i Berlin, til det som skal bli en stedsspesifikk og interaktiv videoinstiallasjon.

Vi er glade for at Maria vil presentere arbeidet med prosjektet her på BEK. Installasjonen kan ses mellom kl 15.00 og 18.00 – kom og ta en titt, få en drink og slå av en prat!


Høgskulen på Vestlandet, Campus Bergen. Inndalsveien 28, Kronstad - 30/04

Minifestivalen Gjenlyd
Gjenlyd_liten_kvadrat_kopi

På minifestivalen Gjenlyd feirer samtidsmusikkmiljøet i Bergen den lokale helten Morten Eide Pedersen, pioneren innen ny musikk Pierre Boulez, og den kompositoriske akrobaten Ruben Sverre Gjertsen – hvis musikk er kjent for å være umulig å spille.

På programmet står blant annet Trond Lossius’ lydinstallasjon som stilles ut for en dag. I installasjonen tar Trond utgangspunkt i materiale som komponist, lærer og primus motor i Bergens samtidsmusikkliv, Morten Eide Pedersen, etterlot seg.


Bergen Kjøtt, Skutvikstorget 1 - 21/04 til 23/04

Eva Pfitzenmaier: ord/word/Wort & land/land/Land
Ord_word_wort

ord, word, Wort, land, land Land. Ordene er jo (nesten) de samme.

ord/word/Wort & land/land/Land er en scenisk konsert. Gjennom musikk, tekst og video bearbeider Eva Pfitzenmaier sine egne erfaringer og observasjoner av to samfunn, to land og tre språk. Hvordan henger de sammen, eller hvordan avviker de fra hverandre? Og hvordan er det å befinne seg i spillet mellom dem som menneske?

Forestillingen er en co-produksjon mellom BEK, BIT Teatergarasjen og Bergen Kjøtt.


BEK - 07/04 til 19/04

Påskeferie
Lydstudio

I påsken er kontor og booking stengt fom. fredag 7.april. Prosjektrom og studioer er selvsagt åpne for dere som allerede har avtale.

Vi åpner for fullt igjen etter påske onsdag 19.april!

…da er også lydstudioet vårt åpent igjen! Har vi husket å fortelle dere at vi har satt opp et 8-kanals høyttalersystem og skjerm for 4k videoredigering der inne?!

God påske!


UROM, Bergen Offentlige Bibliotek - 06/05 til 07/05

Workshop: Digital embroidery
01_2

I denne en-dags workshopen får du lære å lage mønster, animasjoner og illustrasjoner i det unike Commodore 64-universet, og å oversette disse formene til fysiske objekter.

Workshopen holdes av kunstner Raquel Meyers, og er et samarbeid mellom Bergen Offentlige Bibiotek og BEK.


BEK - 21/04

Presentasjon av Utopia Diorama
Utopiadiorama

Høsten 2016 ble VR-filmen Utopia første gang vist i skogen ved Høgskulen på Vestlandet, Campus Bergen. Utopia er en 360-graders virtual reality-tolkning av Sir Thomas Mores Utopia, i anledning bokens 500-års-jubileum (1516-2016).

Til BEK kommer Margrethe Kolstad Brekke (initiativtager/billedkunstner) og Hilde Annine Hasselberg (regissør/sanger) for å snakke om arbeidet med filmen – om tankene bak, produksjonen, samarbeidet og ikke minst om Utopia.


BEK, C. Sundtsgate 55 - 27/03

Kunstnerpresentasjoner av Zeno van den Broek, Jan Willem Hagenbeek, Tijs Ham & Birk Nygaard
Banner

De tre siste månedene har den nederlandske lydkunstneren Tijs Ham vært gjest på AiR Bergen på USF Verftet. Sammen med Birk Nygaard har han jobbet med prosjektet Refract/Recurse som har premiere 26. mars på Landmark. På scenen den kvelden står også Zeno van den Broek med sitt nye audiovisuelle stykke Shift Symmes. Samme helg vil Jan Willem Hagenbeek fra Ginkosynthese holde en workshop på Bergen Offentlige Bibliotek. Alt dette med BEK som samarbeidspartner.


B(EK)log

06/04/2017

Østre - hus for lydkunst og elektronisk musikk søker ny daglig leder

Vil du være med å drifte og videreutvikle en av Norges viktigste spesialiserte kulturarenaer? Østre – hus for lydkunst og…

 

20/03/2017

5th ACM SIGPLAN International Workshop on Functional Art, Music, Modelling and Design

5th ACM SIGPLAN International Workshop on Functional Art, Music, Modelling and Design Oxford, UK, September, 9th 2017 Key Dates: Submission…

 

17/02/2017

EARLY BIRD-billetter til Gjenlyd

Minifestivalen Gjenlyd går av stabelen 30.april fra kl 14-19 Høgskolen i Bergen. EARLY BIRD-billetter før 15.mars! På minifestivalen Gjenlyd feirer…

 

16/02/2017

Workshop-mulighet på Borealis!

March 8-10th Morning sessions: 10:00-12:00 Afternoon sessions: 15:00-17:00 Throughout Borealis, composer and live coder Thor Magnusson and writer Bergsveinn Birgisson…