background image
Velg språk: English · Norsk

Ny video fra Eva Ljosvoll

Eva-blomster

Eva Ljosvoll viser det helt ferske videoverket En Odyssé på utstillingen Naturescape i Nordnorsk kunstsenter i Svolvær. Naturescape er en undersøkelse av naturens potensiale som meningsbærer i kunsten, og åpner lørdag 29 oktober kl 13:00. En Odyssé er redigert i BEKs videostudio. Den har tidligere blitt vist på Galleri Boa i Oslo og i Lørenskog kunstforening.

En Odyssé varer i seks og et halvt minutt. I løpet av denne tiden spirer, gror og blomstrer det planter i blomsterpotter i en viduskarm. Vi hører lyden av industrielt arbeid fra konteinerhavnen utenfor vinduet og en person som nynner en liten sirkulær melodi. Det som skjer utenfor vinduet finner sted i reell tid.

Plantenes uforutsigbare vekst settes sammen med bevegelsen i arbeidet med kontainerfrakt. Da disse foregår i ulik tidsskala og har ulik karakter kontrasterer de hverandre. Plantenes vekst viser hvordan livet kan utfolde seg, om enn under ganske begrensede forhold.

Andre kunstnere som deltar på utstillingen er Tulle Ruth Koefoed-Jespersen, Camilla Malmquist, Ulla Schildt og Siv Bugge Vatne. Alle de fem deltakende kunstnerne arbeider med konstruert natur innen medier og materialer som motoriserte tegninger, konstruerte, men realistiske video-collager, fotografier, digitalt trykk med tegning, og kinesisk tresnitt og installasjoner med falske, men naturlige steiner.

En Odyssé er støttet av Billedkunstnernes vederlagsfond.


Sist oppdatert 2015-05-15.

comments powered by Disqus
Tid og sted

Sted: Nordnorsk kunstnersenter, Svolvær
Fra: February 08, 2012 00:00
til: February 26, 2012 00:00

Sted: Galleri Boa, Oslo
Fra: November 23, 2011 00:00
til: December 11, 2011 00:00

Sted: Lørenskog kunstforening
Fra: October 29, 2011 13:00
til: November 19, 2011 00:00

[Utstillinger]