background image
Velg språk: English · Norsk

Eva Pfitzenmaier: ord/word/Wort & land/land/Land

Ord_word_wort

ord, word, Wort, land, land Land. Ordene er jo (nesten) de samme.

ord/word/Wort & land/land/Land er en scenisk konsert. Gjennom musikk, tekst og video bearbeider Eva Pfitzenmaier sine egne erfaringer og observasjoner av to samfunn, to land og tre språk. Hvordan henger de sammen, eller hvordan avviker de fra hverandre? Og hvordan er det å befinne seg i spillet mellom dem som menneske?

Forestillingen er en co-produksjon mellom BEK, BIT Teatergarasjen og Bergen Kjøtt.

Forestillinger 21-23.april kl 20.00
Kjøp billetter her


ord, word, Wort, land, land Land. Ordene er jo (nesten) de samme. Hvor eksotisk er man egentlig i Norge når man kommer fra Tyskland? Mer eksotisk enn svensker, mindre eksotisk enn franskmenn? Evas norske venner synes det er eksotisk når hun lager ferske artisjokker til middag. Selv synes hun det er eksotisk å fange krabber.

Tyske Eva Pfitzenmaier flyttet til Bergen for 8 år siden. Hun er innvandrer. Men hun er jo ikke “en sånn innvandrer”. Hvor går grensen mellom veldig forskjellig og bare litt forskjellig? Er det lettere å holde fast på sin nasjonale og språklige identitet når kulturforskjellen er stor og derfor ekstra tydelig?

ord/word/Wort & land/land/Land er en scenisk konsert. Den handler om å se det humoristiske i språkforvirringer, det absurd i problemstillinger om identitet for innvandrere fra samme kulturkrets, men også om den svært personlige og ganske allmenne letingen etter seg selv i et hav av muligheter, av folk, kulturer, land og folkedrakter. Gjennom musikk, tekst og video bearbeides helt særegne erfaringer og observasjoner av to samfunn, to land og tre språk. Hvordan henger de sammen, eller hvordan avviker de fra hverandre? Og hvordan er det å befinne seg i spillet mellom dem som menneske?


Konsept, musikk, tekst, video, utøvende: Eva Pfitzenmaier

Lyd: Thorolf Thuestad

Lysdesign: Thomas Bruvik

Dramaturgi: Brogan Davison & Eva Pfitzenmaier 

Scenografi: Nora Adwan & Eva Pfitzenmaier

Produsent: Hjørdis Steinsvik 

Fremgangscoach: Marit Loe Bjørnstad

Outside ear: Stephan Meidell 

Co-produksjon: BIT Teatergarasjen, Bergen Kjøtt, BEK
Støttet av: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Komponistenes vederlagsfond, Norsk-islandsk kultursamarbeid, Hordaland Fylkeskommune og Bergen kommune.


Sist oppdatert 2017-04-06.

comments powered by Disqus
Tid og sted

Sted: Bergen Kjøtt, Skutvikstorget 1
Fra: April 21, 2017 20:00
til: April 23, 2017 22:00

[Konserter]
[Forestillinger]