background image
Velg språk: English · Norsk

Arrangementer

Aktuelt

BEK - 30/04/2017

Kunstnerpresentasjon av Maria Øy Lojo: Et midlertidig møte (work in progress)
Mariaoylojo_bek

Denne uken har Maria Øy Lojo arbeidet i BEKs prosjektrom med prosjektet “Et midlertidig møte”. Hun har prosessert opptak blant annet fra metroen i Berlin, til det som skal bli en stedsspesifikk og interaktiv videoinstiallasjon.

Vi er glade for at Maria vil presentere arbeidet med prosjektet her på BEK. Installasjonen kan ses mellom kl 15.00 og 18.00 – kom og ta en titt, få en drink og slå av en prat!

Comments


Høgskulen på Vestlandet, Campus Bergen. Inndalsveien 28, Kronstad - 30/04/2017

Minifestivalen Gjenlyd
Gjenlyd_liten_kvadrat_kopi

På minifestivalen Gjenlyd feirer samtidsmusikkmiljøet i Bergen den lokale helten Morten Eide Pedersen, pioneren innen ny musikk Pierre Boulez, og den kompositoriske akrobaten Ruben Sverre Gjertsen – hvis musikk er kjent for å være umulig å spille.

På programmet står blant annet Trond Lossius’ lydinstallasjon som stilles ut for en dag. I installasjonen tar Trond utgangspunkt i materiale som komponist, lærer og primus motor i Bergens samtidsmusikkliv, Morten Eide Pedersen, etterlot seg.

Comments


KODE 4, Bergen - 17/04/2015 til 30/04/2017

Drømmedryss
Torseter_2_42x28_7

Utstillingen Drømmedryss er en invitasjon til å diskutere de drømmene voksne og barn har, men også en hyllest av bildeboken som kunstopplevelse.

BEK har bistått arbeidet med lyddesign til utstillingen.

Comments


Kommende

UROM, Bergen Offentlige Bibliotek - 06/05/2017 til 07/05/2017

Workshop: Digital embroidery
01_2

I denne en-dags workshopen får du lære å lage mønster, animasjoner og illustrasjoner i det unike Commodore 64-universet, og å oversette disse formene til fysiske objekter.

Workshopen holdes av kunstner Raquel Meyers, og er et samarbeid mellom Bergen Offentlige Bibiotek og BEK.

Comments


Tidligere

Bergen Kjøtt, Skutvikstorget 1 - 21/04/2017 til 23/04/2017

Eva Pfitzenmaier: ord/word/Wort & land/land/Land
Ord_word_wort

ord, word, Wort, land, land Land. Ordene er jo (nesten) de samme.

ord/word/Wort & land/land/Land er en scenisk konsert. Gjennom musikk, tekst og video bearbeider Eva Pfitzenmaier sine egne erfaringer og observasjoner av to samfunn, to land og tre språk. Hvordan henger de sammen, eller hvordan avviker de fra hverandre? Og hvordan er det å befinne seg i spillet mellom dem som menneske?

Forestillingen er en co-produksjon mellom BEK, BIT Teatergarasjen og Bergen Kjøtt.

Comments


BEK - 21/04/2017

Presentasjon av Utopia Diorama
Utopiadiorama

Høsten 2016 ble VR-filmen Utopia første gang vist i skogen ved Høgskulen på Vestlandet, Campus Bergen. Utopia er en 360-graders virtual reality-tolkning av Sir Thomas Mores Utopia, i anledning bokens 500-års-jubileum (1516-2016).

Til BEK kommer Margrethe Kolstad Brekke (initiativtager/billedkunstner) og Hilde Annine Hasselberg (regissør/sanger) for å snakke om arbeidet med filmen – om tankene bak, produksjonen, samarbeidet og ikke minst om Utopia.

Comments


BEK - 07/04/2017 til 19/04/2017

Påskeferie
Lydstudio

I påsken er kontor og booking stengt fom. fredag 7.april. Prosjektrom og studioer er selvsagt åpne for dere som allerede har avtale.

Vi åpner for fullt igjen etter påske onsdag 19.april!

…da er også lydstudioet vårt åpent igjen! Har vi husket å fortelle dere at vi har satt opp et 8-kanals høyttalersystem og skjerm for 4k videoredigering der inne?!

God påske!

Comments


BEK, C. Sundtsgate 55 - 27/03/2017

Kunstnerpresentasjoner av Zeno van den Broek, Jan Willem Hagenbeek, Tijs Ham & Birk Nygaard
Banner

De tre siste månedene har den nederlandske lydkunstneren Tijs Ham vært gjest på AiR Bergen på USF Verftet. Sammen med Birk Nygaard har han jobbet med prosjektet Refract/Recurse som har premiere 26. mars på Landmark. På scenen den kvelden står også Zeno van den Broek med sitt nye audiovisuelle stykke Shift Symmes. Samme helg vil Jan Willem Hagenbeek fra Ginkosynthese holde en workshop på Bergen Offentlige Bibliotek. Alt dette med BEK som samarbeidspartner.

Comments


Bergen Offentlige Bibliotek - 25/03/2017 til 26/03/2017

DIY Musikkinstrument-workshop
05

Lag ditt eget instrument og tilpass det: DIY-instrumentet kan fungere som en synth-stemme, som en lo-fi sample-spiller eller en 8-bits trommemaskin.

Workshopen er et samarbeid mellom Bergen Offentlige Bibliotek og BEK – Bergen senter for elektronisk kunst.

Comments


University of Aberdeen - 17/03/2017 til 18/03/2017

In and Out of Space: Critical Approaches to Spatiality in Sound and Image
Dsc02580-photo-by-kwangrae-kim

In and Out of Space: Critical Approaches to Spatiality in Sound and Image er en workshop over to dager for doktorgradsstudenter ved University of Aberdeen med prof. Paul Koonce (University of Florida), Trond Lossius (BEK) and Johannes Deutsch. I tillegg til forelesninger og utprøvinger, vil de presentere egne kunstneriske arbeid i konserter og screenings.

Comments


Fjell festning - 11/03/2017

Espen Sommer Eide & Signe Lidén: 
Vertical Studies: Acoustic shadows and boundary reflections
Vertical_studies

Under Borealis presenterer Signe Lidén og Espen Sommer Eide et nytt verk, der de benytter seg av mobile meteorologiske musikkinstrumenter og performative mikrofoner. Med Fjell festning som sted, undersøker de hvordan lyd formes og klinger i ulike omgivelser.

Verket er utviklet på BEK, og bestilt av Sonic Acts og Dark Ecology.

Comments


Østre - 09/03/2017

MULTI på Borealis
Dsc9066-2016-11-multi-ekko-photocredit-vilde-salhus-røed

Hvordan lytter vi? Hvordan kan man komponere når publikum er omgitt av lyd? Borealis har MULTI på programmet, et konsertseriekonsept som presenterer musikk- og lydverk komponert for flerkanals høyttaleroppsett, og som gir musikere, komponister og lydkunstnere sjansen til å uttrykke seg så vel romlig som lydlig.

MULTI er et samarbeid mellom Lydgalleriet, NOTAM, Borealis, Electric Audio Unit og BEK.

Comments