background image
Velg språk: English · Norsk

Forestillinger

Tidligere

Bergen Kjøtt, Skutvikstorget 1 - 21/04/2017 til 23/04/2017

Eva Pfitzenmaier: ord/word/Wort & land/land/Land
Ord_word_wort

ord, word, Wort, land, land Land. Ordene er jo (nesten) de samme.

ord/word/Wort & land/land/Land er en scenisk konsert. Gjennom musikk, tekst og video bearbeider Eva Pfitzenmaier sine egne erfaringer og observasjoner av to samfunn, to land og tre språk. Hvordan henger de sammen, eller hvordan avviker de fra hverandre? Og hvordan er det å befinne seg i spillet mellom dem som menneske?

Forestillingen er en co-produksjon mellom BEK, BIT Teatergarasjen og Bergen Kjøtt.

Comments


BEK - 07/04/2017 til 19/04/2017

Påskeferie
Lydstudio

I påsken er kontor og booking stengt fom. fredag 7.april. Prosjektrom og studioer er selvsagt åpne for dere som allerede har avtale.

Vi åpner for fullt igjen etter påske onsdag 19.april!

…da er også lydstudioet vårt åpent igjen! Har vi husket å fortelle dere at vi har satt opp et 8-kanals høyttalersystem og skjerm for 4k videoredigering der inne?!

God påske!

Comments


Fjell festning - 11/03/2017

Espen Sommer Eide & Signe Lidén: 
Vertical Studies: Acoustic shadows and boundary reflections
Vertical_studies

Under Borealis presenterer Signe Lidén og Espen Sommer Eide et nytt verk, der de benytter seg av mobile meteorologiske musikkinstrumenter og performative mikrofoner. Med Fjell festning som sted, undersøker de hvordan lyd formes og klinger i ulike omgivelser.

Verket er utviklet på BEK, og bestilt av Sonic Acts og Dark Ecology.

Comments


Østre - 24/02/2017 til 25/02/2017

Gisle Martens Meyer: There is no Here, Here
Skjermbilde_2017-02-16_kl

Foran oss på scenen: en musiker. Han spiller elektronika. Opererer sine maskiner som en hacker. Men vi ser ham langt bedre på lerretet. Der er virkeligheten en annen, og den endres stadig vekk.

BEK er medprodusent av performancen, sammen med BIT Teatergarasjen. En tidlig versjon av denne forestillingen ble vist på Oktoberdans i 2016.

Comments


Marseilles - 29/01/2017 til 30/01/2017

Lansering av Future DiverCities
Future_divercities

Som en av partnerne i Future DiverCities, har BEK gleden av å invitere til åpningen av Future DiverCities. Åpningen vil gå av stabelen under festivalen for digital kunst Chronique i Marseille 29.januar. Lanseringen byr på et solid kunstfaglig program, hvor blant andre HC Gilje viser sin lysinstallasjon “In Transit X” i Alcazar Library.

Comments


Kunsthuset Wrap - 28/01/2017 til 29/01/2017

Eide Bøen og Sletteland: The Table Turns
Table_turns

Gikk du glipp av The Table Turns under Oktoberdans 2016, eller har lyst til å se forestillingen igjen? 28. og 29.januar kan du se den på Wrap kl 18!

Karen Eide Bøen og Roar Sletteland har utviklet en danseforestilling for fire platespillere og en danser, hvor de tematiserer forholdet mellom kroppen, lyden, platespillerne og rommet. The Table Turns handler om frihet og makt på dansegolvet. Det handler om LP-plater, lagret bevegelse, størknede vibrasjoner og lyd som gjenopplivet materie.

Comments


Komische Oper, Berlin - 16/01/2017

Hvoslef og Hosseini: Wings and Chains
Line_4

Wings and Chains er et samarbeid mellom komponisten Mansoor Hosseini og billedkunstneren Line Hvoslef, inspirert av Igor Stravinskys ”Firebird”. Musikken komplimenteres av videoprojeksjon og en danser på scenen, og reflekterer ballettens eventyr.

Hvoslefs video er filmet med BEKs utstyr, og redigert med rådgivning av og på BEK.

Comments


Stiftelsen 3,14 - 17/11/2016 til 11/12/2016

When I am talking to you I am not talking to you, av Jingyi Wang
When_i_am_talking-kopi

Ved hjelp av en rekke virtuelle bilder, plattformer, passive og aktive kunstverk, får publikum i denne forestillingen mulighet til å utforske fysisk og virtuell tilstedeværelse. Forestillingen vises dessuten i to «rom», nemlig en klassisk black box, et teater, og en white cube, et galleri, hvor publikum selv bestemmer sin tid og plassering foran verket.

BEK har vært rådgiver under utvikling av prosjektet, og satt opp lydavspillingssystemet.

Comments